ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο ελληνικός μεζές του Ποταμιού....

Σε μία προσπάθεια να μιμηθεί τον αείμνηστο Γεώργιο Βλάχο, ο οποίος στην «Καθημερινή», της 8ης Μαρτίου  1941, απηύθυνε επιστολή προς τον «κ. Α. Χίτλερ, Αρχικαγγελάριον του Γερμανικού κράτους», ο ποταμίσιος κ. Δήμου έσπευσε να γράψει και αυτός μια «επιστολή στην Μέρκελ» και να την καλωσορίσει με το δικό του (συγ)γραφικό ύφος. 

Προσέξτε τώρα πως τελείωνε την επιστολή του ο Γ. Βλάχος : «Καὶ θ᾿ ἀναμείνη τὴν ἐκ Βερολίνου ἐπιστροφὴν τοῦ δρομέως, ὁ ὁποῖος ἦλθε πρὸ πέντε ἐτῶν καὶ ἔλαβε ἀπὸ τὴν Ὀλυμπίαν τὸ
φῶς, διὰ νὰ μεταβάλη εἰς δαυλὸν τὴν λαμπάδα καὶ φέρη τὴν πυρκαϊὰν εἰς τὸν μικρόν, τὴν ἔκτασιν, αλλὰ μέγιστον αὐτὸν τόπον, ὁ ὁποῖος, ἀφοῦ ἔμαθε τὸν κόσμον ὅλον νὰ ζῆ, πρέπει τώρα νὰ τὸν μάθη καὶ ν᾿ ἀποθνήσκη.»

Σε ό,τι αφορά τον λαίμαργο υποψήφιο-συγγραφέα του ποταμιού, ο κ. Δήμου, τελειώνει την επιστολή του ως εξής: «Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Η μεγάλη Γερμανία και η μικρή Ελλάδα πρέπει να ζήσουν μαζί. Στο πλούσιο ευρωπαϊκό μενού, εσείς είστε κύριο πιάτο, κι εμείς ένας μεζές. Που όμως δίνει ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο. Και η έλλειψή του θα γινόταν πολύ αισθητή.»
Αν κατάλαβα δηλαδή, ο κ. Δήμου αν οψέποτε εκλεγεί βουλευτής, θα προσφέρει ή θα καταβροχθίσει ως μεζέ την Ελλάδα και στην συνέχεια θα περιμένει το κυρίως πιάτο που θα του στείλουν από την Γερμανία…
Αυτή είναι η νοοτροπία του ρεύματος του Ποταμιού, αυτά σκέπτονται και αυτά θέλουν να εφαρμόσουν, εφ΄όσον οι Έλληνες τους χαρίσουν την ψήφο τους.

ΥΓ. Μα και ο έγκλειστος Άκης, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και τα άλλα τα παιδιά το ίδιο δεν έκαναν;;
Καταβρόχθισαν την Ελλάδα ως πρώτο πιάτο και μετά πήγαν στην Ελβετία, στο Λίχτενστάϊν και σε άλλους παραδεισένιους φορολογικούς προορισμούς για να φάνε με την ησυχία τους το κυρίως πιάτο, αστακό, χαβιάρι κλπ που τους έστελναν από την Γερμανία. 
Μήπως κάνω λάθος;;


Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις