ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νενικήκαμεν (νενεκοί-καμεν)


Νενικήκαμεν, ανήγγειλε από το τηλεοπτικό παραθύρι του MEGA, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Χασαπόπουλος. 
Με φωνή παλλόμενη από συγκίνηση και ύφος ανάλογο με εκείνο του μαραθωνοδρόμου Ευκλέους,  ο οποίος διήνυσε 42 χιλιόμετρα για να αναγγείλει τη νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών, στον Μαραθώνα, το 490 π.Χ., ο κατάκοπος κ. Χασαπόπουλος, ανέκραξε :  Ο κ. Βενιζέλος εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο τάλας κ. Ιορδάνης, έχοντας διανύσει, για τις ανάγκες του «ρεπορτάζ»,  πολλά χιλιόμετρα σε σκάλες και διαδρόμους του στρατηγείου της
Ιπποκράτους, μετέδωσε τα πρώτα (μη οριστικά) αποτελέσματα της «πλέον κρίσιμης ψηφοφορίας» για το κίνημα.
Έτσι πληροφορηθήκαμε ότι :
--ψήφισαν 170.000,
--η συμμετοχή μεταξύ των εγγεγραμμένων έφθασε το 30%,
--από τους 170.000 ψηφίσαντες,  ο κ. Βενιζέλος κατήγαγε θρίαμβο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 85%. Το υπόλοιπο 15%, πήγε   στο λευκό.

Εν όψει της νέας πολιτικής πραγματικότητας στο ΠΑΣΟΚ, και των προοπτικών που ανοίγονται, χρήσιμο είναι να επισημάνουμε ότι : 
--υπάρχουν ακόμη 170.000 περίπου Έλληνες που πιστεύουν στην δημοκρατία των εκλογών με έναν υποψήφιο,
--το 2009 στις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ πήρε 3.012.373 ψήφους,
--σήμερα, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού ψήφισαν περίπου 170.000 αμετ-ανόητοι,
--από αυτούς, 144.500 ψήφισαν τον κ. Βενιζέλο και
--25.500 ψήφισαν λευκό.
Τούτο σημαίνει με απλά λόγια ότι ο κ. Βενιζέλος χαίρει της εμπιστοσύνης και εκτιμήσεως 144.500 συμπολιτών μας. (θεωρούμε δεδομένο ότι ψήφισαν μόνον Έλληνες και όχι εκπρόσωποι άλλων ευγενών φυλών,  οι οποίοι έχουν κατακλύσει την Ελλάδα).
Σύμφωνα λοιπόν με την δημοκρατία, όπως την αντιλαμβάνεται ο θριαμβολογών κ. Χασαπόπουλος, ο πανευτυχής κ. Βενιζέλος και 144.500 Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ έχει νέο αρχηγό. Τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος μάλιστα εν όψει του 85%, που τον κατατάσσει στο πάνθεον των δημοκρατικώς εκλεγμένων ηγετών,  δικαίως μπορεί εφεξής να αποκαλείται και ως Βενιζελέσκου.
Δ.Μ.

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος έλαβε 200.000 ψήφους. Στις " εκλογές" του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει ο καθένας . Δηλαδή όλο το εκλογικό σώμα που είναι κοντά 10.000.000 Όποιος ήθελε το παιδί για αρχηγό, πήγε και ψήφησε. Όποιος δεν τον ήθελε δεν πήγε. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι πάνω από 9.000.000 ψηφοφόρους δεν τον θέλουν !

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις