ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ο πρώην σ. Δερβίσης Πρόεδρος Αλεξαντρέας παρακάλεσε >>> τον σύντροφο ΓιάΝη να μην άφηνε τον εαυτό του να παρασυρθεί >>> και το έριχνε στη διασκέδαση στη Βία Βένετο και στα Φολί Μπερζέρ >>> αλλά να περιοριζόταν στις υπουργικές επαφές του στη Ρώμη και το Παρίσι >>> Από την Χάγη μάθαμε ότι ο Ντάϊσελμπλουμ τηλεφώνησε στον Βόλφγκανγκ >>> και τού πρότεινε να μην επιτρέψουν στον σύντροφο ΓιάΝη να μπεί >>> στην αίθουσα συνεδριάσεων τού Γιούρογκρουπ όταν θα πάει για πρώτη φορά >>> Ο Χρήστος της Ουάσινγκτον είναι απαρηγόρητος που κανένας σύντροφος >>> από την Κουμουνδούρου δεν τού πρότεινε κάποια θέση στην Ελλάδα >>> όπως έκαναν με τον εκπρόσωπο τού πατέρα Αντρέα, τον Ρουμπάτη >>> αλλά δεν διαμαρτύρεται μήπως και τον θυμηθούν και τού πουν να παραιτηθεί >>> Ο υπερτραφής ΕΓΩ ο Μπένυ συνεννοήθηκε με τον ασπροκατσαρομάλη κυρ Φώτη >>> να συναντιούνται κάπου κάπου να πίνουν κανά καφεδάκι να τα λένε >>> τώρα που και οι δύο έμειναν ορφανοί χωρίς κόμμα, ενώ συνεργάτες του >>> ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν πληροφορίες για πολλές προτάσεις >>> ξένων πρωθυπουργών να αναλάβει ειδικός σύμβουλός τους για εθνικά θέματα
_________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις