ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ο πρώην σ. Δερβίσης Πρόεδρος Αλεξαντρέας αποφάσισε να οργανώσει >>> ένα μικρό κυβερνητικό πάρτυ ώστε υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί >>> να γιορτάσουν μαζύ τον ευέλικτο και δημιουργικά ασαφή τρόπο συνεργασίας τους >>> Η συντρόφισσα υπουργός Χριστοδουλοπούλου κατέθεσε μήνυση >>> κατά τού Προέδρου Αντώνη, επειδή με τις ανθελληνικές δηλώσεις του >>> για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, επιχείρησε >>> να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στην χώρα αποκαρδιώνοντας >>> επίδοξους παράτυπους μετανάστες που θα ήθελαν να έλθουν στην Ελλάδα >>> Ο σύντροφος καθηγητής ΓιάΝης τηλεφώνησε στον "κολλητό" του Γερούν >>> και τού ζήτησε να πει στον Ζαν Κλωντ, που τον ξέρει καλύτερα >>> να μην κάνει ανακοινώσεις για το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση γιατί >>> αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων >>> Τηλεφώνησε και στην Κριστίν και της πρότεινε να πεταχτεί μέχρι εκεί >>> να πιουν ένα καφεδάκι και να αποφασίσουν μαζύ τον δημιουργικό τρόπο >>> με τον οποίο θα χρησιμοποιούν την δημιουργική ασάφεια της συμφωνίας >>> για να μην τού δημιουργούνται προβλήματα με τον πρώην σ. Δερβίση Πρόεδρο >>> Ο Πρόεδρος Κάρολος συγκινήθηκε όταν ο Πρόεδρος Πάκης τού είπε >>> ότι διατήρησε σε καλή κατάσταση το Πάκινγχαμ και πως αποφάσισε >>> να κρατήσει τον ίδιο σεφ επειδή του άρεσαν πολύ τα πιάτα που τους σέρβιρε
_________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις