ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Έχω μία απορία: Οι "πτωχοί" και "πεινασμένοι" λαθρομετανάστες-λαθροπρόσφυγες, >>> αυτοί που κλείνουν τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες της χώρας μας >>> βρήκαν τώρα και κάνουν χρήση ναρκωτικών. Άντε λοιπόν να πούμε ότι τους τα προμηθεύουν οι "αλληλέγγυοι" που τους "συμπαρίστανται" >>> και τους βοηθούν να "ταξιδεύουν" με ουσίες μιας και τα σύνορα των άλλων "αλληλέγγυων", των "φίλων" μας, των "εταίρων" μας, είναι κλειστά >>> Όσο για τα κινητά τηλέφωνά τους, τελευταίας τεχνολογίας παρακαλώ, άντε να πούμε ότι τα έφεραν από την πατρίδα τους ή κάποιοι συμπολίτες μας τα κλαίνε ή ακόμη και οι "αλληλέγγυοι" μπορεί να τους τα χαρίζουν... >>> Εδώ λοιπόν έχω την απορία: μα οι πεινασμένοι και λιμοκτονούντες λαθροοτιδήποτε >>> που βρίσκουν τα χρήματα για να πληρώνουν τις συνδρομές τους ή τις κάρτες των κινητών τους;;;;
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις