ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ένα τηλεφώνημα εξέπληξε τον υπερτραφή ΕΓΩ ο Μπένυ >>> Ο παμμέγιστος ιός Giorgaki της mother Margaret, τον κάλεσε >>> στις Σπέτσες για να πάει και να μιλήσει στη σύναξη της Σύμης >>> Λέγεται ότι αρνήθηκε ευγενικά, έτσι όπως μόνον αυτός ξέρει >>> Στο μεταξύ, πολλοί στην Χαριλάου Τρικούπη κλαίνε γοερά >>> στο άκουσμα ότι ο "ακαταμάχητος ηγέτης" ΓΑΠ, ενδεχομένως >>> να αποσυρθεί από την πολιτική και να ασχοληθεί με την Ακαδημία του >>> Ο δεινός ποδηλάτης, πάντως, υπόσχεται ότι, πριν πάρει >>> την οριστική απόφαση, θα ρωτήσει την γνώμη "of my mother" >>> επειδή μεγάλωσε μαθαίνοντας να μην της χαλά ποτέ το χατήρι >>> Ο ασπροκατσαρομάλης Πρόεδρος κυρ-Φώτης σκέπτεται >>> να υποβάλει υποψηφιότητα για Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών >>> Ο ωραίος Αντρέ ντε Λοβέρδος και ο Γερασιμάκης-Μάκης τού Κολωνακίου >>> ήπιαν το καφεδάκι τους μαζύ και λέγεται ότι είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια >>> διαβάζοντας το άρθρο του Προέδρου Αντώνη, που λέει ότι >>> καταπολεμήσαμε και πατάξαμε τον λαϊκισμό.... _________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις