ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ο πρώην σ. Δερβίσης Συμπρόεδρος Αλεξαντρέας άργησε πολύ >>> να κάνει δηλώσεις για την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας >>> επειδή, όπως λέγεται από συνεργάτες του, ένας Πρωθυπουργός >>> πάντα μιλά τελευταίος στις συνεδριάσεις επί επίπεδο Αρχηγών >>> Ο ΑΝεξΕΛεγκτος Πάνος λέγεται ότι θα καταθέσει μήνυση κατά >>> της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για αδράνεια και απιστία >>> καθώς δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για να συλλάβει >>> τον Πρόεδρο Αντώνη, τον υπερτραφή ΕΓΩ ο Μπένυ και όλη την κυβέρνηση >>> με την κατηγορία των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων >>> εναντίον των πολιτικών κομμάτων και τού ελληνικού λαού >>> Ο ασπροκατσαρομάλης Πρόεδρος κυρ Φώτης υποστήριξε σε φίλους του >>> ότι θα ήταν υποτιμητικό για το μεγάλο πολιτικό του κύρος >>> εάν θα είχε θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία και θα έπρεπε >>> να διασύρεται το όνομά του επί τρεις εβδομάδες μέχρι να εκλεγεί >>> "Μπαράκ συγχαρητήρια, άρχισες να γίνεσαι πραγματικός δημοκράτης" >>> έγραψε σε τηλεγράφημά του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο >>> για την αλλαγή πολιτικής για την Κούβα ο Πρώην σ. Δερβίσης Αλεξαντρέας
_________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις