ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ο τηλεπαρουσιαστής Λιάγκας, σχολίασε με απαξιωτικό τρόπο την παρουσία σε διάφορα κανάλια του ομορφόπαιδου από την Κρήτη >>> του αγρότη που ήρθε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθεί για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης >>> Είπε λοιπόν ο δημοσιογράφος-υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-τηλεπαρουσιαστής και τηλεπωλητής διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών ότι: >>> "Και εγώ θα τον καλούσα (στην εκπομπή του) γιατί θέλω να κάνω νούμερα.....Δεν του κάνει καλό. Δεν έχει κανένα λόγο, ούτε μόρφωση, για να βγαίνει στην τηλεόραση. Ψωνίζεται! Είναι ένα αμόρφωτο παιδί" >>> Βρε κυρ-Λιάγκα μας, αυτό το κρητικόπουλο είναι -όπως εσύ ισχυρίζεσαι- αμόρφωτο >>> όμως, εσύ ο σπουδαγμένος, ο μορφωμένος, δεν είναι κατάντια κάθε μέρα να ασχολείσαι και να σχολιάζεις πότε έκανε σεξ για πρώτη φορά >>> η Κατερίνα Καινούργιου, αν φοράει στηθόδεσμο η κάθε αμόρφωτη ή μορφωμένη σταρλετίτσα-βίζιτα >>> αλλά και να βγάζεις σε λοτταρία κάθε λίγο και λιγάκι χιλιάδες ευρώ >>> κουνώντας τα στην οθόνη, για να προσελκύσεις τους έξυπνους και μορφωμένους τηλεθεατές σου;;;;
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις