ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Ο πρώην σ. Δερβίσης Συμπρόεδρος Αλεξαντρέας έδωσε θερμά συγχαρητήρια >>> στην βουλευτίνα συντρόφισσα Φωτίου και στους βουλευτές συντρόφους >>> Αλεξόπουλο και Μαντά για την πλέρια συμπαράστασή τους στους ηρωϊκά >>> και επαναστατικά αγωνιζόμενους για δημοκρατία, ελευθερία και σοσιαλισμό >>> διοικητικούς τού ΕΚΠΑ και τους κουκουλοφόρους "φοιτητές" που απαιτούν >>> οι πόρτες της Πρυτανείας να είναι συνεχώς ανοιχτές για να μπορούν >>> να κάνουν γιουρούσια, καταλήψεις και καταστροφές ανενόχλητοι >>> Ο βαρώνος Δημήτριος ντε Αβραμοπουλός είπε στον πρώην σ. Δερβίση >>> ότι, τώρα που θα πάει στις Βρυξέλλες, θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει >>> τον φίλο Ζαν Κλώντ και τη μέγαιρα Μέρκελ να μην κρατούν μούτρα >>> στον Αλεξαντρέα και να δέχονται να τον συναντούν ώστε να καταλάβουν >>> την πραγματική πολιτική που θέλει ο καημένος να ακολουθήσει, αλλά >>> δεν τον αφήνει ο σύντροφος Συμπρόεδρος Λαφαζάνης, που επιμένει >>> ότι η χουντική συγκυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να φύγει από το μνημόνιο >>> γιατί αυτό θέλει να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή καταγγελία...
_________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο, το «Allure of the Seas» πραγματοποίησε χθες Σάββατο, θεαματική έξοδο από την Βαλτική θάλασσα. Προχθές βγήκε από τα ναυπηγεία και χθες Σάββατο, στις 17.18΄,   περνώντας μόλις ένα μέτρο κάτω από την κρεμαστή γέφυρα Storebaelt στην Δανία που είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο, ξεκίνησε για το παρθενικό ταξίδι του. Το «Allure of the Seas» είναι το «αδελφό» σκάφος του «Oasis of the Seas» που καθελκύσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Τα δύο πανομοιότυπα πλοία ανήκουν στην Royal Carribean, και είναι το καμάρι των ναυπηγείων Turku, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά παράλια της Φινλανδίας, ιδιοκτησίας του νοτιοκορεατικού ομίλου STX.
Η γέφυρα Storebaelt, που συνδέει τα νησιά Fionie και Seeland, έχει ύψος 65 μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης. Για να μπορέσει να περάσει το υπερωκεάνιο οι σχεδιαστές του πρόβλεψαν για την ύπαρξη συμπτυσσομένων κατά 7 μέτρα καπνοδόχων, αλλά και την προσθήκη έρματος, ώστε το συνολικό ύψος του σκάφους να μειώνεται στα 64 μέτρα.
Το «Allure of the Seas» με κατασκευαστική «δωρεά» για την απόκτηση του επιζήλου τίτλου-ρεκόρ ως του μεγαλυτέρου υπερωκεανίου στον κόσμο, είναι μόλις 50 εκατοστά μακρύτερο από το «αδελφό» του σκάφος «Oasis of the Seas», έχει μήκος 361 μέτρα , πλάτος 66 μέτρα και διαθέτει 16 καταστρώματα και η κατασκευή του κόστισε 1 δις. ευρώ. Το υπερωκεάνιο αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα), έχει πλήρωμα 2100 μελών και μπορεί να φιλοξενήσει 6360 επιβάτες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι έχει εκτόπισμα πέντε φορές μεγαλύτερο του «Τιτανικού». Το «Allure of the Seas» κατευθύνεται τώρα προς το Fort Lauderdale της Φλώριδας των ΗΠΑ, όπου θα νηολογηθεί και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις Μπαχάμες.
Στο video που παραθέτουμε, το «Allure of the Seas» κατά την διέλευσή του από την γέφυρα Storebaelt
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις